Obstajajo zelo različni načini za vedeževanje. Poslužujemo se ga za napovedovanje prihodnosti. Človeka je od vedno zanimalo kaj ga čaka v prihodnosti. Ker so se nekoč zelo bali naravnih nesreč in pričakovali so konec sveta, se je vedeževanje iz leta v leto ohranjalo in tudi razvijalo.

http://www.hitrovedezevanje.eu/
Vedeževanje temelji na znanosti in raziskavah.
Astrologija je starodavna znanost, ki je veliko pripomogla k razvoju vedeževanja. Raziskuje in temelji na raziskavah nebesnih znamenjih.
Nekateri se za vedeževanje zatekajo k numerologiji. Številke nam lahko veliko povedo o naši usodi, kaj nas čaka v prihodnosti. Pomemben je datum rojstva, pa ura rojstva. Veliko je raziskav na področju numerologije, ki veliko vpliva na posameznika.
Karte so zelo pomemben pripomoček za vedeževanje. Skozi zgodovino so se zelo razvijale in poznamo različne karte, ki nam pomagajo za napovedovanje prihodnosti. Nekoč so bile najbolj cenjene Ciganske karte in so ostale veliko let velika skrivnost. Danes se veliko uporablja Tarot katre. Vedeževanje v današnjem času velikokrat poteka s pomočjo spletnih strani ali s pomočjo mobilnih telefonov in lahko tudi kar preko televizijskih ekranov. Za ta način vedeževanja so najbolj primerne in uporabne Tarot karte.
Vedeževanje najdemo povsot. Na vseh celinah ga poznajo in se ga poslužujejo. Poznamo ga že iz starodavnih časov. Če bi bilo vedeževanje nekaj kar mu lahko rečemo »larifari«, se nebi ohranilo in se nebi razvijalo že toliko let. Poznamo ga že iz antičnih časov.
Verjeti moramo v napovedovanje prihodnosti, verjeti moramo, da obstaja v naravi neka energija, ki stvari povezuje in med njimi deluje. Če nismo še preizkusili, se nam to splača preizkusiti. Če ne želimo iti do vedeževalca, ker se tega sramujemo, se lahko odločimo za sodobnejše načine. Lahko se odločimo za vedeževanje po telefonu. Ni nam potrebno biti z vedeževalcem v direktnem stiku in smo lahko tako veliko bolj sproščeni.